Grote Brand in Blerick bij Venlo

31-01-2008 08:15

Reportage 1 http://www.nufoto.nl/2008/01/31/grote-brand-in-blerick/
Reportage 2 http://www.nufoto.nl/2008/01/31/luchtmachtheli-helpt-bij-blussen-miljoenenbrand/

Blerick - Woensdagavond rond 17.15 uur is brand ontstaan in een opslaghal van het bedrijf Geodis Vitesse op bedrijventerrein Trade Port in Blerick. In de hal waren kantoorartikelen opgeslagen. Dankzij de spranklerinstallatie kon uitbreiding van het vuur voorkomen worden. Wel ontstond er een grote rookontwikkeling die het in eerste instantie voor de brandweer moeilijk maakte om de omvang van de brand te bepalen. Twee brandweereenheden (Venlo en Tegelen) hebben de brand bestreden. Rond 19.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Nadat woensdagavond eerst het sein brand meester was gegeven, laaide het vuur daarna weer opnieuw op. Vanuit het bedrijf richting Grubbenvorst en Velden tot aan de Duitse grens zijn roetdeeltjes aangetroffen. Metingen hebben inmiddels uitgewezen dat deze stoffen geen gevaar opleveren.

Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen. De brandweer blijft metingen verrichten. De brand werd bestreden door 8 tankautospuiten, 2 ladderwagens en enkele andere ondersteunende diensten, circa 120 brandweerlieden.

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57