Hennepkwekerijen opgerold in Aalten en Ruurlo

16-04-2008 07:18

Reportage 1 http://s01.dricom.nl/~nie112/uitrukken.php?id=2677

Aalten - De politie in de Achterhoek heeft op dinsdag 15 april twee hennepkwekerijen ontmanteld. De ene kwekerij bleek gevestigd in een leegstaand bedrijfspand in Ruurlo, de andere in een boerenschuur in Aalten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De politie en een gespecialiseerd bedrijf zijn aan het begin van de middag begonnen met het ontmantelen van beide kwekerijen. De kwekerij in Ruurlo bevindt zich in een leegstaand bedrijfspand aan de Bleumkeskamp. In Aalten bleek op de zolder van een boerenschuur aan de Sondernweg een professionele kwekerij geïnstalleerd te zijn. Hier werden ruim 1300 planten aangetroffen terwijl in Ruurlo zo’n 800 planten bleken te staan.

Naast de planten worden ook alle filters, pompen en lampen in beslag genomen ter vernietiging. De politie ontmantelt met enige regelmaat hennepkwekerijen, waarbij de stroom meestal illegaal afgetapt is. Hierdoor kunnen soms brandgevaarlijke situaties ontstaan! In beide gevallen zijn nog geen aanhoudingen verricht en wordt het onderzoek naar de kwekers voortgezet. (bron: 112 Achterhoek nieuws)

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57