Felle brand in centrum Zutphen

04-05-2008 21:59

Reportage 1 http://www.112ijsselstreek.nl/05032008_FB_brand_zutpehn.htm

Zutphen - In de kantoorruimtes boven tassenwinkel City Bag in de Beukerstraat in de Zutphense binnenstad heeft zaterdagmiddag een felle brand gewoed. Er raakte niemand gewond.

De brand werd even voor 16 uur ontdekt door voorbijgangers. Een medewerker was op dat moment nog binnen maar kon het pand veilig verlaten. Op zich was er vanaf de Beukerstraat weinig van een brand te zien. Slechts de zwarte beslagen ramen op de bovenverdieping waar af en toe een pufje rook uitkwam deden vermoeden dat er brand was. De Zutphense brandweer rukte, zoals gebruikelijk voor een pand in de historische binnenstad, met groot materieel uit. Echter het bereiken van het betreffende pand koste in de druk met winkelend publiek gevulde Beukerstraat enige moeite.

Door de brandweer werd een binnenaanval op de brand in gezet. Ondertussen werd buiten de hoogwerker opgesteld en arriveerde de brandweer van Voorst ter assistentie. De brand was vervolgens redelijk snel onder controle. Er werden ongeveer dertig brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

De terrasbezoekers van café 't Geveltje op de hoek van de Beukerstraat en de Sprongstraat zaten er opperbest. Zij zaten onder het genot van een kop koffie of iets sterkers op de eerste rij te kijken terwijl de straten er om heen werden afgesloten en het publiek weg werd gestuurd.

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57