Veel schade door onweer en hagel in Achterhoek

22-06-2008 21:47

Reportage 1 http://feeds.feedburner.com/~r/112achterhoek-nieuws/~3/317490545/uitrukken.php

Achterhoek - Op diverse plaatsen in de achterhoek hebben onweer- en hagelbuien veel schade aangericht. Alarmcentrales van brandweer en politie werden overspoeld met schademeldingen.

Onder andere in de plaatsen, Borculo, Neede, Eibergen, Haarlo, Hengelo(G), Ruurlo en Sinderen was de brandweer druk met het opruimen van omgewaaide bomen en het verhelpen van andere schades. In Winterswijk kreeg de brandweer een melding van een blikseminslag aan de Kottenseweg.

Op sommige plaatsen kwamen hagelstenen zo groot als pingpongballen naar beneden. Talloze auto’s raakte beschadigd. In Eibergen sloegen hagelsteen zelfs autoruiten kapot, meldt het ANP.

Rond 21.00 uur stond de teller op zo’n 160 meldingen die bij politie en brandweer binnen waren gekomen. Hierbij ging het ondermeer om meldingen van bomen en takken op wegen en paden, kapotte stroomkabels, kapotte lichtmasten en wateroverlast. Een tiental auto's raakten beschadigd door omgevallen bomen of afgerukte takken. Belangrijke hoofdwegen moesten worden afgesloten omdat omgevallen bomen de doorgang blokkeerden.

Op dit moment (21.00 uur) zijn veel wegen nog steeds afgesloten en wordt het verkeer nog omgeleid. Alleen al op de N18 moeten 18 bomen worden geruimd. Het vrijmaken van deze belangrijke doorgangsroute heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Deze weg zal naar verwachting uiterlijk om 22.00 uur worden vrij gegeven. Daarna zal de prioriteit liggen op het vrijmaken van de overige hoofdwegen, zodat deze voor de ochtendspits weer begaanbaar zijn.

Verwacht wordt dat men voor het ruimen van alle bomen en takken op de kleinere wegen ook morgen nog druk doende zal zijn. Voor zover bekend deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. (bron: 112 Achterhoek nieuws)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57