Overlast in regio Meppel door hagel en regen

22-06-2008 21:50

Reportage 1 http://www.regiomeppel.nl/content/bekijkNieuws.php?ID=4011

Dwingeloo - De hoosbui die tegen drie uur over Meppel trok zette de straten in mum van tijd helemaal blank. Vooral de wijk Koedijkslanden en de Ceintuurbaan moesten het ontgelden.
De riolering kon de grote hoeveelheid water die in korte tijd viel nauwelijks tot niet aan, maar zorgde ook voor veel speelplezier. Overigens liep het water na enige tijd redelijk vlot weer weg, zodat de pret van korte duur was.

Het water drong wel door tot menige schuur en garage. Zo ook aan de Welpenhof waar bewoners na hun vakantie hun huis niet meer in konden omdat een groot gedeelte onder hun tuinpad verzakt was. Meerdere huizen in dezelfde straat hadden last van het hoge water. De brandweer moest hier in aktie komen om de diverse kelders leeg te pompen. De oorzaak ligt waarschijnlijk bij de aannemer die bij de aanleg van de riolering naar de Berggierslanden de kraanafvoer van deze straat niet open heeft gezet.

Ook een boom bij verzorgingscentrum Reestoord moest het ontgelden. De boom viel langs het fietspad maar één van zijn takken hing wel dusdanig over het fietspad dat deze door de brandweer werd verwijderd.

Het echte slechte weer trok overigens voor een groot deel aan Meppel voorbij. De kern van het donderfront trok, zoals wel vaker, over Hoogeveen.
(bron: Regio Meppel)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57