Ongeval met speedboot in Giethoorn

01-09-2008 10:26

Reportage 1 http://www.112regiostaphorst.nl/index.php?option=com_content&task=view&am...
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3461526f673d3d&playzideo...
Reportage 3 http://www.regiosteenwijkerland.com/index.php?p=nieuws&action=read&berichtid=...

Giethoorn - Op de Smitsvaart in Giethoorn is zaterdagavond rond 23.15 uur een speedboot met hoge snelheid tegen een afgemeerd kraanschip opgevaren. Een 21-jarige man uit Wanneperveen en een 20-jarige vrouw uit Meppel raakten hierbij gewond, evenals de 21-jarige eigenaar van de boot uit Groningen en een 23-jarige man uit Meppel. Zij zaten inmiddels op de walkant toen de hulpdiensten arriveerden. De brandweer vervoerde hen per boot naar de ambulances.
De eigenaar van de boot, die tevens de boot bestuurde, bleek niet te beschikken over een vaarbewijs. Hij verklaarde alcohol te hebben genuttigd en hard te hebben gevaren. Hij werd aangehouden. De bloedproef werd in het ziekenhuis afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De 20-jarige vrouw brak haar rug bij het ongeval, de 21-jarige man uit Wanneperveen had letsel in het gezicht en mogelijk inwendige verwondingen. Bij de twee andere opvarenden bleef het bij uitwendige verwondingen. Allen werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De speedboot liep onherstelbare schade op. (bron: Regio Staphorst)

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57