Schuur in Neede afgebrand na blikseminslag

01-09-2008 10:49

Reportage 1 http://s01.dricom.nl/~nie112/uitrukken.php?id=3190

Neede - Het onweer van zondagnacht heeft een schuur aan de Schurinkweg in Neede compleet verwoest. Rond middernacht werd de schuur getroffen door de bliksem, waarna er direct brand uit brak. Even later sloegen er al metershoge vlammen uit de schuur.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoner van het huis dat enkele meters verderop staat, had zelfs niets eens gemerkt dat de bliksem in zijn schuur was ingeslagen. Oplettende buren hadden dat wel in de gaten en schakelden de brandweer in.

De Needse brandweer riep al snel de hulp in van het korps uit Eibergen, omdat het op die plek lastig was om water te winnen. Uiteindelijk is er voor gekozen om de schuur gecontroleerd uit te laten branden. Er was geen gevaar dat het vuur zou overslaan naar de woning.

In de schuur stonden voornamelijk verfspullen en tuingereedschap. Doorgaans staat er ook een caravan in de schuur, maar de bewoners waren kort geleden teruggekomen van vakantie en hadden de caravan nog niet in de schuur gezet. De caravan is daardoor gespaard gebleven.

Even voor één uur werd het sein brand meester gegeven. (bron: 112 Achterhoek nieuws)

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57