Brand in Zutphen snel geblust

14-09-2008 13:26

Reportage 1 http://www.112ijsselstreek.nl/09132008_FB_brand_zutphen.htm

Zutphen - In de werkplaats van Handenarbeidshop Schepping aan de Agnietensteeg in Zutphen heeft zaterdagochtend korte tijd brand gewoed. Door kortdaad optreden van het personeel bleef de brand beperkt.

Even na elfen hoorde het aanwezige personeel een harde knal achteruit de winkel komen. Toen men ging kijken werd brand ontdekt in de werkplaats. Met een brandblusser werd de brand geblust. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. De brandweer kon volstaan met het verwijderen van de smeulende resten. Verbrande blikjes verf en spuitbussen werden naar buiten gebracht.

De schade is beperkt gebleven. De oorzaak moet mogelijk worden gezocht bij slijpwerkzaamheden die kort voor de brand plaatshadden.

Dankzij het kortdaad optreden van het personeel is een ramp voorkomen. Anders was volgens Officier van dienst van de brandweer Theo Cuijpers de ramp niet te overzien geweest. “In de dicht op elkaar gebouwde panden in de binnenstad zit veel hout. Tevens is boven de werkplaats een magazijn met bijzonder veel brandbaar materiaal.”

Een medewerker van Sitichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de schade afhandeling.

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57