Trein ontspoord in Venlo

29-09-2008 08:37

Reportage 1 http://www.112venlo.nl/content/view/154/26/

Venlo - Zondagavond omstreeks 21.45 uur is in Venlo bij het treinstation een goederentrein ontspoord. De trein ontspoorde doordat deze op een verkeerd spoor terecht kwam en door het eindblok heenreed. Het betrof een combinatie van 3 locomotieven waarbij in de voorste locomotief.

In de cabine van de machinist, ontstond na de ontsporing een kleine brand. Door de grote hoeveelheid bekabeling die in de cabine aanwezig is ontstond er flinke rookontwikkeling. Uit metingen is gebleken dat deze geen gevaar opleverde voor de omgeving. Niemand raakte gewond.

Doordat de locomotief een hoogspanningsmast raakte, waardoor de trein mogelijk onder spanning kwam te staan, kon de brandweer niet direct beginnen met blussen. Toen de spanning van de bovenleidingen af was had de brandweer het vuur snel onder controle. Naast de hoogspanningsmast raakte de locomotief ook de leidingen van de sein- en wisselbedieningen.

Hierdoor is het spooremplacement in Venlo tijdelijk niet meer bereikbaar. Landelijke experts komen vanavond/vannacht nog de schade opnemen en bekijken wanneer het treinvervoer van en naar Venlo weer mogelijk is. Het is nog onbekend of dit maandag het geval is. De spoorwegpolitie onderzoekt het ongeval.

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57