Grote brand in hotel Volendam

15-10-2008 19:37

Reportage 1 http://medianoordholland.nl/index.php?subaction=showcomments&id=122384609...

Volendam -

Zondagmiddag is er een grote brand ontstaan in de kelder van hotel Spaander op de Dijk in Volendam. Op dat moment waren er 22 personeelsleden aan het werk in het hotel, deze zijn allen geevacueerd door de BedrijfsHulpVerleners.


De brandweer is uit voorzorg met groot materiaal uitgerukt omdat het hotel midden in het centrum lag en er op de Dijk veel toeristen rond lopen. Omstreeks 15:45 uur brak de brand uit in de kelder van het hotel. De brandweer had de brand snel onder de controle en kon om 18:00 uur het sein brandmeester gegeven.


Door het snelle optreden van de BHV'ers zijn er geen gewonden gevallen. Op het moment dat de brand uitbrak stonden er 78 gasten in het hotel ingeschreven, deze zijn vanmiddag onder gebracht in Brasserie Catrien, wat onderdeel is van het ruim 125 jarige hotel Spaander. De gasten mogen vanavond onder begeleiding hun spullen uit het hotel halen en worden voor aankomende nacht elders onder gebracht in de regio. Zij kunnen vanavond op eigen vervoer of met vervoer wat geregeld is naar hun verblijfplaats voor de aankomende nacht gaan.


Waardevolle Schilderijen en schade

In het hotel hangen diverse waardevolle schilderijen, deze zijn voor zover bekend gespaard gebleven. De schade is beperkt gebleven tot een gedeelte in het hotel.


Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen onder gasten en personeel. Wel zijn er 2 brandweermensen met ademhalingsproblemen geholpen. De politie had de gehele Dijk afgesloten voor het publiek en vond het nodig om honden in te zetten om de afzettingen te bewaken.

(bron: Media Noord-Holland)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57