Gestolen oplegger met chemische stoffen in brand

03-11-2008 18:19

Reportage 1 http://www.112achterhoek-nieuws.nl/uitrukken.php?id=3419
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c494f566e513d3d&playzideo...

Doetinchem - Een gestolen oplegger met vaten met onbekende chemische stoffen heeft zondag uren gebrand op bedrijventerrein in Doetinchem. Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest. De chauffeur was gevlucht en vrachtbrieven ontbraken.

De brandweer kreeg zondag om kwart voor twee een melding van een brandende oplegger van het bedrijf Dachser Logistiscs uit Duitsland. Getuigen meldden dat de chauffeur te voet vluchtte. Al snel bleek dat de oplegger gestolen was.

De brandweer heeft met schuim geprobeerd de brand te blussen. Tegen zeven uur is de brandweer de oplegger ingegaan. Toen werden vaten met chemische stoffen ontdekt. "Dat was een verrassing", meldt de politiewoordvoerster. "In eerste instantie was het een gewone brand in een oplegger. Dan wordt het wel een ander verhaal."

Brandweermensen hebben zondagavond in speciale beschermingspakken de lading uit de oplegger gehaald. De chemicaliën worden in een laboratorium onderzocht. De verwachting is dat maandag duidelijk wordt wat de chemische stoffen zijn.

De oplegger is eind vorige week gestolen. Gegevens van het transportbedrijf over de lading zijn onbetrouwbaar, laat de politiewoordvoerder weten. Net als de aanduidingen op de vaten. (bron: De Gelderlander)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57