Auto zinkt in Eemskanaal nabij Woltersum

21-11-2008 08:04

Reportage 1 http://www.112appingedam.nl/index2.asp?cnt_id=668

Woltersum - Bewoners van een boerderij aan de Woldjerweg in Wittewierum keken donderdagavond vreemd op. Een man in natte kleding belde aan met de vraag of hij even mocht bellen. Zijn natte pak had hij opgelopen nadat hij met zijn auto in het Eemskanaal was geraakt.
Omdat de situatie nog niet direct duidelijk was rukte de hulpverleningsdiensten groots uit. Zowel brandweer Loppersum als brandweer Delfzijl spoedden zich naar het bewuste adres evenals een ambulance en meerdere politievoertuigen. Al snel bleek dat de man alleen in de auto had gezeten en er zich dus geen mogelijke slachtoffers onder water bevonden. De brandweer kon hierop hun voertuigen omkeren om terug te keren naar de kazerne.

De politie heeft gezocht maar kon de te water geraakte auto niet vinden, sporen in het gras een indicatie waar het voertuig het water in moest zijn gegleden. Het scheepvaartverkeer en het spuien waren ondertussen stilgelegd. Bergingsbedrijf Dallinga kwam met twee voertuigen en een boot ter plaatse en wachtte op assistentie van een particuliere duiker. Omdat niemand precies wist waar de auto kon liggen en of de stroming de auto had meegesleept, keerde deze duiker onverrichter zake richting huis. Een zoektocht onderwater zou zijn als het zoeken naar een spelt in een hooiberg.
Rijkswaterstaat zal onderzoeken of er mogelijkheden zijn met sonar de bodem af te speuren. (bron: 112 Appingedam)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57