Man overleden bij bedrijfsongeval Eemshaven

26-11-2008 07:59

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/4696/
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4947586f413d3d&playzideo...
Reportage 3 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5270
Reportage 4 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6d4...

Eemshaven - Dinsdagmiddag omstreeks half vier heeft zich een ernstig bedrijfsongeval voorgedaan aan de Westlob op het industrieterrein van de Eemshaven in de gemeente Eemsmond.

Bij dit ongeluk is een medewerker van een gespecialiseerd takelbedrijf om het leven gekomen. Een andere medewerker is bij het ongeluk licht gewond geraakt.

Het gespecialiseerde takelbedrijf is bezig met de installatie van een interne hijsconstructie in een grote terminal. In dit bedrijf worden de bladen voor de windmolens gemaakt. Bij de installatie van de hijsconstructie aan het plafond van de terminal is er iets mis gegaan, waardoor de gehele constructie is gaan schuiven en gedeeltelijk naar beneden is gevallen. De overleden medewerker is onder de constructie terecht gekomen.

Omdat de gehele constructie uit z'n verband is geraakt, moest er eerst een veilige werksituatie worden gerealiseerd voordat de overledene veilig geborgen kan worden. De totale constructie was zo onstabiel, dat er besloten is om door middel van gaten in het dak en hijskranen de totale constructie een klein beetje op te tillen, zodat het slachtoffer geborgen kon worden.(bron: 112 Groningen)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57