Grote brand verwoest fruitkwekerij in Oldebroek

04-01-2009 13:08

Reportage 1 http://gelrenieuws.nl/2009/01/grote-brand-verwoest-fruitkwekerij-in-oldebroek...
Reportage 2 http://www.regiozwolle.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=782&Itemi...
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c494f596e773d3d&playzideo=6d5...

Oldebroek - Een enorme vlammenzee heeft vanmiddag korte metten gemaakt met de schuur en winkel van fruitkweker Verbeek aan de Vierhoutenweg in Oldebroek.

De brandweerkorpsen van Oldebroek, Hattemerbroek en Elburg rukten met groot materieel uit om het vuur te bestrijden. Ze konden slechts voorkomen dat de naastgelegen woning werd behouden. De rest ging in vlammen op. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Er waren op het moment van het uitbreken van de brand geen mensen aanwezig. Normaal gesproken is de winkel op zaterdag wel geopend, maar juist in verband met de feestdagen even niet.

De brand ontstond volgens commandant Gerrit van der Heide rond half twee ergens midden in het pand. Rond een uur of drie gaf de brandweer het sein meester. Over de oorzaak van de brand wil Van der Heide niets kwijt. “We hebben wel enig idee hoe de brand is ontstaan, maar we moeten nog wel wat onderzoek doen om dat te bevestigen.”

Volgens de commandant is het in elk geval uitgesloten dat de brand is aangestoken. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen.

Onder personeel en de eigenaar van de kwekerij heerste uiteraard grote verslagenheid. Burgemeester W.L. Zielhuis van Oldebroek was ter plaatse om zijn medeleven te tonen. (bron: GelreNieuws)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57