Schade door felle brand in Vorden

06-01-2009 08:08

Reportage 1 http://gelrenieuws.nl/2009/01/schade-door-felle-brand-in-vorden.html

Vorden - Een brand in overkapping annex carport tussen twee woningen aan de Enkweg in Vorden heeft maandagavond behoorlijke schade aangericht. Er raakte niemand gewond.

De brand werd rond half twaalf vrijwel gelijktijdig ontdekt door de bewoners van nummer 15 en 15A. Jaap de Weerd, bewoner van 15A, kon net op tijd zijn auto onder de carport vandaan halen daarna haalde hij vijf brandblussers uit zijn meubelzaak. 'Je begint helemaal niets met die brandblussers. Het vuur was te fel. De brandweer was er gelukkig snel bij.'

De Vordense brandweer kreeg assistentie uit Hengelo en Zutphen. Het vuur was binnen 20 minuten onder controle. Het nablussen nam geruime tijd in beslag.

De bewoner van nummer 15, waar de brand vermoedelijk begonnen is, staat er nadat de vlammen gedoofd zijn verbijsterd bij. ' Ik heb de brandweer gebeld, verder kan je niets doen.' Een idee over wat de oorzaak van de brand zou kunnen zijn heeft hij niet. Ook de politie en de brandweer tasten nog in het duister. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak.

De zaak van Jaap de Weerd, Meubel Design, die de ingang heeft onder de carport lijkt minimale schade te hebben. 'Ik heb alleen last van stank in de winkel, of de brandlucht in de meubels is getrokken moet ik afwachten. Dinsdag ben ik gewoon open', aldus De Weerd maandagavond.(bron: GelreNieuws)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57