Alpacas komen om bij brand in boerderij

16-02-2009 07:59

Reportage 1 http://www.112marum.nl/bericht.php?id=2645
Reportage 2 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/5354/
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4953546e673d3d&playzideo...
Reportage 4 http://www.112grunn.nl/newsbringer_read.php?bericht=y6q0TCppTXdWu52WbeFyeYveZ...

Westerlee - Acht alpacas, schaapachtige dieren die van oorsprong in Zuid Amerika leven, zijn omgekomen bij en felle uitslaande brand in een losstaande schuur in Westerlee.

Een voorbijganger waarschuwde omstreeks kwart over één de bewoners van een boerderij aan de Hoofdweg in Westerlee dat er rook uit een schuur kwam. De eigenaar constateerde dat de schuur waarin ongeveer vijftig alpacas waren vol rook stond. Met een vorkheftruck heeft de eigenaar ruimte gemaakt om de dieren naar buiten te kunnen laten gaan. Bij aankomst van de inmiddels gealarmeerde brandweer van Winschoten was de brand al uitslaand. De acht nog aanwezige alpacas in de schuur konden niet meer worden gered. Na ruim een uur kon het sein "brandmeester"worden gegeven. Het nablussen duurde nog enkele uren omdat het opgeslagen hooi en stro moeilijk te blussen was en eerst uit elkaar getrokken moest worden.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De asbest deeltjes die alleen op het terrein van de boerderij zijn terecht gekomen worden door en gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. De schuur kan als verloren worden beschouwd.

De technische recherche van de Regiopolitie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. (bron: Brandweer Groningen)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57