Grote brand in meubelzaak Heumen

27-03-2009 21:38


Heumen - In de nacht van dinsdag op woensdag brak rond 03.00 uur brand uit in een bedrijfspand op een bedrijventerrein aan de Schutkolk te Heumen. Hierdoor ontstond veel rookontwikkeling. Niemand raakte gewond.

In het pand, waarin meubels opgeslagen waren, woedde een felle binnenbrand. Enige tijd later werd de brand uitslaand. Hierop werd direct opgeschaald naar een grote brand. Meerdere hulpverleningsdiensten kwamen ter plaatse. Vanwege de hitte en de rook in het pand moest de brandweer de brand van buitenaf bestrijden. De brandweer zette hierbij vier blusauto’s en twee hoogwerkers in. Ook de ademluchthaakarmbak van Brandweer Geldermalsen is ingezet. Vanuit verschillende kanten werd het vuur bestreden om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar omliggende panden. Bewoners van een naastgelegen woning werden in verband met de grote rookontwikkeling uit hun woning gehaald.

In verband met de grote rookontwikkeling heeft een speciale meetploeg van de brandweer metingen verricht in de omgeving. Hieruit werd duidelijk dat er geen gevaarlijke stoffen door de brand zijn vrijgekomen. Rond 07.30 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brandweer is nog de hele ochtend bezig geweest met nablussen. Het pand brandde vrijwel geheel uit. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57