Unimog met aanhanger verdwijnt onder water

01-04-2009 07:01

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1566

Oostrum - Dinsdagavond rond 19.00 uur is een Unimog met een aanhanger in het Dokkumer Grootdiep geraakt aan de Tichelwei bij Oostrum. De man kwam uit een doodlopende zijweg, waar plotseling bleek dat de remmen niet meer functioneerden. Het voertuig schoot rechtdoor en een uitwijkpoging mocht niet meer baten. De Unimog verdween geheel onder water. De bestuurder raakte niet gewond en kon door het voorraam zich zelf bevrijden en naar de wal te zwemmen.

Omdat er olie uit het voertuig lekte werd de brandweer van Dokkum en Burgum gealarmeerd. Deze hebben olieschermen in het water gelegd om verspreiding verder te voorkomen. De berging van het zware voertuig bleek nog een hele klus. Rond 22.00 uur was een telescoopkraan en een beroepsduiker ter plaatse en kon de berging beginnen.

De aanhanger moest door de brandweer worden los geknipt. Hierna werd de aanhanger en daarna de auto uit het water getakeld. Rond 1.30 uur was de berging klaar en kon de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer. Dinsdag zal een specialistisch bedrijf , samen met Provincie Fryslân de olie uit het water verwijderen. (bron: Radio Noordoost Friesland)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57