Boer bedreigt Politie en AID en rijdt vervolgens op hen in

17-04-2009 19:38

Reportage 1 http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/24736/Veehouder_rijdt_in_op_politie_en_AID.html
Reportage 2 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1616

Jistrum - Een 61-jarige veehouder uit Kootstertille is donderdag aangehouden op zijn boerenbedrijf aan de  Jisteboerewei tussen Jistrum en Kootstertille. De man ging geheel door het lint toen de AID zijn koeien in beslag wou nemen, die volgens de inspectiedienst verwaarloosd waren. Toen de politie arriveerde en  wilde bemiddelen, stapte de man op zijn tractor die voorzien was van een frontlader en reed diverse keren op de controleurs en politie in. Zij moesten in een stal bescherming zoeken. Toen zij in de stal dachten veilig te zijn, reed de veehouder met kracht tegen de gevel waar de controleurs achter stonden. De muur werd door de aanrijding geheel vernield. De controleurs die achter deze muur stonden, konden maar net de vallende brokstukken van de muur

Toen het personeel van het veetransportbedrijf ’s middags bezig was met het inladen van het in beslag genomen vee, kwam een personenauto met zeer hoge snelheid uit de richting van Kootstertille rijden. De 24-jarige bestuurder uit Kootstertille probeerde het erf op te rijden, maar raakte echter een rioleringbuis. Direct naast de buis stond op dat moment net een politieauto met daarin een agent. De automobilist stapte uit zijn auto en rende naar een hek waar achter vee stond en opende deze. Daarna rende hij met een schop in zijn handen naar een politieagent en bedreigde hem. De politieagent trok zijn vuurwapen en beval hem om zijn daad te stoppen. Hierna werd de 24-jarige man aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Er werden in totaal vier aanhoudingen vericht.

Mensen die op een afstandje stonden te kijken wisten te melden dat de sfeer erg gespannen was. Aan het begin van de avond is het bedrijf door de politie weer vrijgegeven. Tegen de veehouder wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige zorg en het niet voldoen aan de Regeling Identificatie en registratie. De politie heeft de bedreiging in onderzoek. De dieren werden overgebracht naar een opvangadres. (bron: Radio Noordoost-Friesland)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57