Grote brand in monumentale oliemolen te Appingedam

17-04-2009 20:23

Reportage 1 http://www.112delfzijl.nl/index.php?id=1579-Monumentale-oliemolen-verwoest-do...
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4947586f413d3d&playzideo...
Reportage 3 http://www.112appingedam.nl/detail_pagina_nieuws.asp?cnt_id=841
Reportage 4 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5615

Appingedam - Een grote brand heeft vrijdagochtend 17 april een monumentale oliemolen aan de Stadsweg in Appingedam volledig verwoest. Het betrof een rijksmonument dat ongeveer dateerde van 1850. Ook de aangrenzende woning en een schuur werden gegrepen door de vlammen en moeten als verloren worden beschouwd. De bewoners waren aanwezig toen de brand uitbrak, maar zij konden hun huis tijdig verlaten.

De melding kwam omstreeks half 10 binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Vrijwel meteen is opgeschaald naar een grote brand. Eenmaal ter plaatse was de brand inderdaad al uitslaand en er was sprake van veel rookontwikkeling. Naast het brandweerkorps van Appingedam, gingen voertuigen en ondersteunend materiaal van de korpsen Delfzijl, Loppersum en Groningen ter plaatse.

Bijna een uur na de melding kon om half 11 het sein brand meester worden gegeven. De brandweer is daarna nog wel geruime tijd bezig geweest met nablussen. Vanwege instortingsgevaar heeft een kraan de schoorsteen van de woning omver getrokken.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. Op dit moment is niet duidelijk hoe de brand ontstaan is, de politie zal dit onderzoeken. (Bron: Brandweer Groningen)

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57