Grote brand in het centrum van Delfzijl

12-10-2009 19:33

Reportage 1 http://www.112appingedam.nl/index2.asp?cnt_id=1200
Reportage 2 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7175/grote-brand-landstraat-delfz...
Reportage 3 http://zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c594f56&playzideo=6b344f526f6...

Delfzijl - Delfzijl - Maandag 12 oktober kwam om omstreeks 11 uur de melding binnen van een brand in een winkelpand aan de Landstraat, in het centrum van Delfzijl. Het betrof een filiaal van een drogisterijketen 'Schlecker'. Een eerste poging van de medewerkers om de brand zelf te blussen mislukte, waarna zij samen met de inmiddels aanwezige politie het pand op tijd konden verlaten.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, sloegen de vlammen al vrij snel uit het dak. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling, die wegtrok over een aantal andere winkelpanden en woningen. Gezien de ligging in het centrum van Delfzijl is besloten tot verdere opschaling.

Vanwege de grote hoeveelheid rook is een aantal woningen en winkelpanden geevacueerd. Een aantal bewoners is opgevangen in het gemeentehuis van Delfzijl. Zij konden aan van de middag terugkeren naar hun woningen, nadat meetploegen van de brandweer de panden hadden vrijgegeven.

Toen bleek dat de brandweer verdere uitbreiding van de brand kon voorkomen, werd om ongeveer 14.30 uur het sein 'brand meester' worden gegeven. Vanwege instortingsgevaar en om de laatste vlammen te kunnen blussen, heeft een graafmachine de muren van het pand omver getrokken.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen en de politie zal later bekijken in hoeverre zij nog een oorzaak van de brand kunnen achterhalen. (Bron: 112 Appingedam)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57