Zwaar ongeluk Apeldoorn tijdens Koninginnedag

01-05-2009 08:13

Reportage 1 http://burnsite.jalbum.net/grip4%20Loonlaan%20Apeldoorn/
Reportage 2 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5652

Apeldoorn - Tijdens Koninginnedag in Apeldoorn is er vanmorgen rond 10 voor 12 een ernstig ongeluk gebeurd. Een zwarte Suzuki Swift reed met hoge snelheid door een afzetting. Op dat moment was de koninklijke stoet dichtbij, zij reden in een bus een ronde door Apeldoorn.

De zwarte auto reed over de Zwolseweg door de afzetting waar vele mensen aanwezig waren in verband met de festiviteiten. Een aantal mensen hadden geen kans om de auto te ontwijken en hierbij raakten zo'n 15 mensen gewond waarvan enkele ernstig. Volgens getuigen werden mensen de lucht in geslingerd toen ze door de auto aangereden werden. De Suzuki waarin naar verluid een blanke man zat kwam tot stilstand tegen monument De Naald.

Hulpverleners spoedden zich direct ter plaatse om mensen te helpen en te reanimeren. Om het zekere voor het onzekere te nemen werden direct alle Koninginnedag festiviteiten in Apeldoorn gestaakt. De Koninklijke familie werd direct overgebracht naar Paleis Het Loo tot de situatie duidelijk in kaart gebracht was.

De omgeving van het ongeval werd direct afgezet. De beveiliging werd direct ernstig aangescherpt om eventueel terrorisme te voorkomen. Helikopters cirkelden boven de stad rond. Of het daadwerkelijk een aanslag is wordt nog onderzocht. Mensen verklaarden dat de bestuurder van de auto voorover op het stuur lag wat kan betekenen dat de man onwel geworden was.

Update: De dader van de aanslag op de koninklijke familie op Koninginnedag in Apeldoorn, een 38-jarige man uit Huissen, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Dat meldt het Landelijk Parket. Inmiddels is zijn er bij het ongeluk 6 mensen om het leven gekomen. De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft samen met de Nationale Recherche een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. De auto bestuurd door de 38-jarige man is voor de zekerheid gecontroleerd op de aanwezigheid van explosieven, deze zijn niet aangetroffen. Ook is er huiszoeking verricht in het huis van de man.

Op basis van een eerste korte verklaring afgegeven door de verdachte vanuit zijn auto, gaan de politie en het Openbaar Ministerie er vanuit dat de verdachte doelbewust probeerde op de bus met daarin de Koninklijke familie in te rijden. Hem wordt zowel het plegen van een aanslag op de Koninklijke familie (art. 108) ten laste gelegd, als moord en/of doodslag.

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57