Kitesurfer komt om door harde wind

09-05-2009 17:13

Reportage 1 http://gelrenieuws.nl/2009/05/dode-en-zwaar-gewonde-kitesurfer-door-heftige-b...

Ermelo - Een heftige bui met hevige windkracht heeft vrijdagmiddag 8 mei op de Randmeren bij strand Horst onder Ermelo het leven gekost aan één kitesurfer. Een andere kitesurfer raakte ernstig gewond.

Hij werd aanvankelijk vervoerd naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk, maar kort daarop overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Zijn toestand is zorgwekkend.

Het incident deed zich voor rond 16.25 uur. Het gewonde slachtoffer werd tijdens een stormachtige bui vanaf het water van strand Horst over een toiletgebouw geblazen en kwam op het strand terecht. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

Hoewel er geen vermiste personen werden gemeld, werd een zoekactie naar mogelijke vermiste personen gestart.
De brandweer zocht met twee boten en ook de boot van de KNRM uit Elburg deed aan de zoekactie mee. Verder werd de hulp ingeroepen van een helikopter van het KLPD en werd ook een helikopter van de Kustwacht ingezet.
Het dodelijke slachtoffer werd korte tijd later in het water aangetroffen door de helikopter van het KLPD. De waarnemer is vanuit de heli het water ingesprongen om hulp te bieden. Met een boot is het slachtoffer naar de kant gevaren en gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

Naast meerdere eenheden van de politie, rukte de brandweer uit met vier auto’s.

Zo’n 40 hulpverleners werden ingezet.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57