Drenkeling nabij zandzuigerij Pekela

17-07-2009 18:37

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/6470/drenkeling-nabij-zandzuigeri...

Nieuwe Pekela - Vanochtend rond 11:30 uur werd de brandweer van gealarmeerd voor een drenkeling op het Heeresmeer in Nieuwe Pekela.

Langs het water stond een parasol en lagen nog wat bierblikjes, een voorbijganger had hier gisteravond echter ook een persoon zien zitten.

Volgens de informatie waar men op dat moment over beschikte had deze persoon problemen in de relationele sfeer en was hij sinds kort werkeloos, Daarom had men alle redenen om aan te nemen dat hij zichzelf iets zou aandoen.

Tevens had men in het midden van het Heeresmeer een voorwerp zien drijven wat vanaf de kant niet te identificeren was. Vanwege deze feiten is de brandweer met groot materieel uitgerukt, zo was de brandweer van Pekela ter plaatse met een Tankautospuit en een busje met boot, verder was de brandweer van Groningen met de duikauto en de hulpverleningswagen met boot ter plaatse en tevens was de hulpverleningswagen van brandweer delfzijl ter plaatse evenals politie en ambulance dienst. De brandweer van pekela was als eerste en is met de boot het meer op gegaan om te kijken wat het voorwerp in het midden van het meer was, dit bleek een grote plastic zak te zijn en geen persoon.

Nadat deze plasticzak uit het water was gevist heeft men nog een rondje gemaakt over het Heeresmeer om te kijken of men hier de mogelijk vermiste persoon kon ontdekken. Ondertussen was de politie inmiddels bezig omhet woonadres te achterhalen om te kijken of de vermiste persoon niet gewoon thuis zat. Aangezien er door de brandweer van Pekela niet s is aangetroffen en er geen indicatie was dat de persoon daadwerkelijk in het water zou liggen zijn de voertuigen van Delfzijl en Groningen weer teruggekeerd en even later ook de brandweer van Pekela.

De politie die bij de parasol is wezen kijken naar aanwijzingen omtrent de vermiste persoon, heeft hier ook niets kunnen ontdekken en zij hebben de parasol opgeruimd. (Bron: 112 Groningen)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57