Brand in boerderij te Garnwerd

12-05-2009 18:57

Reportage 1 http://www.112marum.nl/bericht.php?id=3009
Reportage 2 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5677
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3447616d673d3d&playzideo...

Garnwerd - Op maandag 11 mei kwam er omstreeks 13.00 uur een melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen van een boerderijbrand in Garnwerd. Het betrof een melding in het achterste gedeelte van een boerderij waar men bezig was met onderhoudswerkzaamheden. Het korps van Winsum werd gealarmeerd en riep onderweg de hulp in van het korps Oldehove, Groningen en Zuidhorn.

Door een combinatie van het vuur, harde wind en een rieten dakbedekking kon de brandweer niet voorkomen dat het achterste gedeelte van de boerderij verloren ging. Het voorste gedeelte van de boerderij kon door het optreden van de brandweer behouden blijven. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, wel zijn uit voorzorg een 6 tal mensen door het aanwezige ambulancepersoneel onderzocht. Een aantal omliggende boerderijen hebben tijdens de brand het advies gekregen om vanwege de rook de ramen en deuren te sluiten. (bron: www.brandweergroningen.nl)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57