Twee boederij in brand in een nacht

07-06-2009 21:51

Reportage 1 http://www.nieuwsemmen.com/nieuws/2009/6/7/17736/Twee boederij branden in een...
Reportage 2 http://www.112nederland.nl/Drenthe/nieuws/6193/
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4969556d673d3d&playzideo...

Emmen - In de nacht van zaterdag 6 juni op zondag 7 juni zijn er drie historische boerderijen brand uitgebroken. De eerste brand werd door de bewoner ontdekte rond 01:00 in Zuidbarger. Hij zag dat er een brand was uitgebroken in de rieten dak van zijn boerderij. Hierop heeft hij meteen zijn vrouw, dochter en schoonzoon uit bed gehaald en 112 gebeld.

Al snel werd de brand opgeschaald tot grote een brand. De schoonzoon heeft nog wat uit het brandende huis gehaald. Deze moest even later met ademhalingsproblemen naar het Scheperziekenuis in Emmen gebracht worden. Doordat het een rietgedekte boerderij was greep het vuur snel om zich heen. Kort na het melden van deze brand sloeg het vuur ook over naar een naast gelegen rietgedekte schuur die omgebouwd was tot woning. De brandweer heeft alles op alles gezet om de woonboerderij en de tot woning omgebouwde schuur te redden, maar helaas is dit niet gelukt.

Ongeveer drie kwartier later kreeg de meldkamer nog een melding van een boerderijbrand in Emmen. Dit maal in Noordbarger. Nadat de bewoner samen met zijn vrouw de drie kinderen van bed hadden gehaald hebben ook hun de brandweer gebeld.

Ook hier ging het weer om een rietgedekte boerderij. Omdat men er in eerste instantie nog vanuit ging dat er nog mensen in de woonboerderij aanwezig waren, was men uiterst voorzichtig. Maar vrijwel gelijk na aankomst werd er bevestigd dat er zich niemand meer in huis bevond, kon de brandweer volop bezig met blussen. Ook zijn ze meteen over gegaan met het uit elkaar halen van het riet op het dat dat gastenverblijf met de boerderij verbond. Hierdoor konden ze verhinderen dat de brand via het rieten dak over zou slaan naar de boerderij. Ondanks de snelle handelingen van de brandweer greep het vuur toch snel om zich heen. De brandweer heeft het gastenverblijf niet weten te redden. Wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand oversprong naar de boerderij.

De brandweerkorpsen van Emmen, Klazienaveen, Sleen, Zuidlaren, Assen, Vledder, Emmer-Compascuum, Zweelo en Hoogeveen kwamen met diverse voertuigen naar deze branden. De politie heet een onderzoek ingesteld en sluit brandstichting niet uit. (bron: NieuwsEmmen.com)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57