Botsing tussen twee treinen op station Zwolle

01-06-2009 12:38

Reportage 1 http://www.regiozwolle.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=9...

Zwolle - Een goederentrein en een personentrein zijn vanochtend op station Zwolle met elkaar in botsing gekomen. Een passagier raakte lichtgewond toen zij na de aanrijding een raam van de trein insloeg.
Het treinverkeer in de wijde regio rond Zwolle is lange tijd ontregeld als gevolg van de botsing. ProRail noch spoorwegpolitie wilde vanochtend vooruitlopen op het onderzoek naar de oorzaak van de botsing. De treinen zijn met de zijkanten tegen elkaar aangekomen op het punt dat de twee sporen waarop de treinen reden overgingen in één spoor.

De kans lijkt daarom aanwezig dat een rood sein door een van beide machinisten over het hoofd is gezien. Van beide treinen ontspoorden enkele wagons. Ook raakte de rails beschadigd. ProRail heeft direct alle stroom van de bovenleidingen gehaald. Daardoor werd het treinverkeer in en om Zwolle lamgelegd. Treinen richting Amersfoort, Deventer, Emmen reden lange tijd niet. Richting Meppel reed een dieseltrein heen en weer. Er zijn ter vervanging bussen ingezet richting naburige treinstations. Door het aanstaande Pinksterweekend is het erg druk deze vrijdag.

Er zaten 39 passagiers in de personentrein. Die zijn door NSReizigers opgevangen op het station. (bron: De Stentor)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57