Advocaa: Jasper S.bekende binnen 10 minuten de moord op Marianne Vaatstra

07-12-2012 09:22

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/advocaa-jasper-s-bekende-binnen-10-minuten-d...

Zwolle -



Jasper S. heeft al in het eerste gesprek met zijn advocaat Jan Vlug de moord op Marianne Vaatstra bekend. Dat zei advocaat Vlug in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Na 10 minuten zei S. dat ze wel in de goede richting zochten. "Goh, dat U mij nog bij wil staan. Ik heb het gedaan", zei S. in dat gesprek. "Dan stolt het bloed wel even in je aderen", aldus Vlug. Er is bloed, sperma en haar op de kleding van Marianne gevonden. Haar BH was een van de moordwapens; Marianne werd daarmee gewurgd.



Jasper S. heeft zichzelf laten betrappen, zei Vlug verder. Daarom deed hij mee aan het DNA-onderzoek. ,,Mijn cliënt voelde dat het spel uit was", aldus Vlug. S. heeft naar eigen zeggen 13 jaar gezwegen om zijn gezin te beschermen. Volgens Vlug kan Jasper S. zich met de beste wil van de wereld niet indenken waarom hij heeft gedaan, wat hij heeft gedaan. De advocaat zegt dat S. de bewuste nacht op de fiets van huis was gereden, omdat hij stress in zijn leven had en hij de zaken op een rijtje wilde zetten. Hij is Marianne "volstrekt toevallig" tegengekomen. Het feit dat hij een mes op zak had, is volgens de advocaat niet verwonderlijk: "Dat heeft iedere boer in die omgeving".



De politie ontving Jasper S. voor de verklaring die hij donderdag aflegde, op een politiebureau in Zwolle. Daar was ook de familie van S. aanwezig. Volgens Vlug is het een liefdevol gezin. "We laten je niet in de steek, hebben ze tegen S. gezegd. Ik heb hartverscheurend verdriet gezien. Ik heb geen woede gezien."



Voor advocaat Vlug is het een "volkomen raadsel" waarom S. Marianne Vaatstra heeft vermoord. Hij noemt S. een hardwerkende boer, een aardige man en een goede vader. Vlug weet nog niet of Jasper S. de vader van Marianne wil spreken. Bauke Vaatstra heeft gezegd dat hij zo'n gesprek graag zou willen, om het verhaal van S. zelf te horen.



De advocaat zegt er niet over te twijfelen dat Jasper S. daadwerkelijk de dader is. "De moord is opgelost."' Of Jasper S. toerekeningsvatbaar was op het moment van de moord, is de vraag, zegt Vlug.



Hij verwacht dat de rechtszaak ergens rond mei volgend jaar zal starten. 



11 jaar geleden

Advocaa: Jasper S.bekende binnen 10 minuten de moord op Marianne Vaatstra



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57