77-Jarige man verjaagd drie overvallers in Zwolle

17-12-2010 10:17


Zwolle - De 77-jarige Henk van Dijk, woonachtig in Zwolle, heeft drie overvallers zijn huis uitgewerkt. De man was bezig met het optuigen van de kerstboom, toen hij werd opgeschrikt door een schreeuwende man. Hij draaide zich om, en zag een wildvreemde man in de kamer staan. Die man schreeuwde dat hij geld wilde.

Henk bleef rustig, en reageerde laconiek dat doordat het net Sinterklaas geweest was hij geen geld had. Later meldde zijn vrouw dat Henk dacht dat het een grapje was. Hij zag toen een tweede man, die dezelfde eis gaf. Toen hij een derde man in de gang tegenkwam merkte hij dat het serieus was. Die had namelijk een groot mes in zijn handen.

Al jaren staat een ijzeren staaf in de hoek van de gang, zonder duidelijke redenen. Nu kon hij dan eindelijk een reden invullen. Henk greep de staaf, en haalde uit. Hij miste de overvallers wel, maar het teken dat hij niet zomaar te overmeesteren viel werd gegeven. De politie meldde later dat het beter was geweest als er wel klappen gevallen waren. Dit doordat er dan DNA van het bloed of van de huidschilfers te halen viel.

De overvallers kozen eieren voor hun geld, en zetten het op een lopen. Meteen daarna heeft Henk de politie gebeld. Tijdens buurtonderzoek werd er nog niets gevonden. Politie zoekt nog wel mensen met informatie. Het signalement dat Henk uit kon geven luidde: Circa 20 jaar, 1.65/1.70 m., getint uiterlijk, donkere kleding, donkere muts. Eén van de heren droeg een spijkerbroek en een witte sjaal.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57