Man loopt letsel op tijdens boottocht.

01-06-2009 12:44

Reportage 1 http://www.hvnieuws.nl/index.php?action=1&id=1169

Terherne - Een waterrecreant heeft zondagavond een fractuur opgelopen toen hij met zijn boot lag afgemeerd aan een steiger op de Terkaplester Puollen bij Terherne. Omdat deze locatie slechts per boot bereikbaar is, is zowel brandweer als ambulance gealarmeerd.

Het personeel van de ambulance is naar de Zandslootbrug bij Terherne gereden, waar ze door de reeds toegesnelde brandweerboot aan boord werden genomen. Nadat de hulpdiensten ter plaatse kwamen heeft het ambulance personeel de ongelukkige waterrecreant behandeld, terwijl brandweerlieden een uitklapbare brancard in elkaar zetten om zo de man te kunnen vervoeren. Toen de man, welke een fractuur had opgelopen op de brancard lag, is deze in de blusboot gelegd, waarop men rustig terug keerde naar de ambulance welke hem naar het ziekenhuis bracht.

Bij incidenten met watersporters die aan aanlegsteigers liggen afgemeerd worden steigercodes gebruikt. Iedere steiger op de friese meren heeft een eigen calamiteiten nummer.

De brandweer kreeg voor deze uitruk de steigercode SN12D. De brandweer beschikt over een speciale kaart waar al deze nummers in verwerkt zijn. Hierdoor is het voor de hulpdiensten een stuk gemakkelijker om de juiste locatie te vinden.

Deze nummers zijn op meerdere manier op de steigers aangebracht. Zo zijn er plaatjes op de steigers geschroefd, is het nummer in de steiger gefreesd en staat het op het Marrekrite paaltje aangegeven. (bron: HV Nieuws)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57