Grote brand in Aardenhout

03-06-2009 07:33

Reportage 1 http://112heemskerk.nl/index.php?subaction=showcomments&id=1243952566&...

Aerdenhout - Brandweer Heemskerk werd vanmiddag opgeroepen om bijstand te verlenen met de slangenwagen bij een grote brand in Aerdenhout.

Aan een villawoning aan de Zandvoorterweg in Aerdenhout is dinsdagmiddag geheel verwoest door een felle brand. Het vuur is ontstaan in het rieten dak van de woning waarna het vuur om zich heen greep. De brand werd omstreeks 11:15 uur opgemerkt door enkele kinderen van de naastgelegen Tijo van Eeghenschool. Volgens buurtbewoners is de woning twee jaar geleden gerenoveerd, inclusief het dak. De leerlingen van groep 5 zagen tijdens de les vlammen uit het dak van de villawoning komen en waarschuwden de leerkracht. De vrouw alarmeerde hierop de brandweer en waarschuwde een bewoner welke in de woning aanwezig was.

De bewoner ging hierop naar de bovenverdieping welke al geheel in brand stond. De man kon niets anders doen dan wachten op de brandweer. Vanwege hevige rookontwikkeling werd besloten om de basisschool te ontruimen. De brandweer had moeite om voldoende bluswater uit de grond te halen waarop een grootwatertransport werd opgezet. Vanuit de Vondelkade werd een ruim één kilometer lange brandslang gelegd tot aan de brandlocatie. De oorzaak van de brand is tot dusver onbekend. (bron: 112 Heemskerk)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57