Gaslek zorgt voor Grip 1 situatie in Groningen

03-06-2009 20:58

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/6160/gaslek-zorgt-voor-grip-1-sit...

Groningen - Als gevolg van een gaslekkage zijn woensdag 3 juni twee kantoorpanden aan de Hereweg in Groningen een groot deel van de middag ontruimd geweest.

Aan het eind van de ochtend werd door medewerkers van één van de kantoren, Trip Advocaten, een gaslucht geroken. Medewerkers van netwerkbeheerder Enexis zijn daarop ter plaatse gegaan en constateerden inderdaad een verhoogde concentratie gas in het gebouw. Daarop hebben zij de brandweer gealarmeerd.

Uit voorzorg is vervolgens een deel van de Hereweg en ook een naastgelegen kantoorpand van BDO Accountants en Adviseurs ontruimd. Ook is opgeschaald naar een GRIP 1-niveau om de samenwerking tussen alle aanwezige hulpverleningsdiensten te borgen.

Exenis heeft daarna de leiding aan de Hereweg aan beide kanten afgesloten, zodat er geen gas meer kon ontsnappen. Daarna kon de brandweer, uiteraard met in achtneming van de benodigde veiligheidsmaatregelen, het pand binnen gegaan. Uit metingen bleek vervolgens dat het gas inmiddels vervlogen was en dat de gevaarlijke situatie dus geweken was. Rond half vier konden de medewerkers die nog aanwezig waren, terugkeren naar hun werkplek en kon de Hereweg weer worden vrijgegeven.

Medewerkers van Enexis doen nog onderzoek naar de exacte lokatie van het lek, die hoogstwaarschijnlijk heeft gezeten in een leiding die langs het gebouw loopt. Tekst: brandweergroningen.nl(bron)(bron: 112 Groningen)

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57