Helikopter neergestort op Ameland

03-06-2009 21:02

Reportage 1 http://www.112fryslan.nl/news/3586
Reportage 2 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1769

Ameland - Dinsdagmiddag net na 13.00 uur is een helikopter met twee inzittenden neergestort bij het vliegveld op Ameland. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. De helikopter maakte een vlucht van Lelystad naar Ameland waar hij tijdens de landing in problemen raakte. Vermoedelijk kreeg de staart van het toestel veel zijwind waardoor het kantelde.

Op naar schatting een hoogte van 6 meter crashte het toestel tegen de grond. De helikopter brak in stukken en de rotors kwamen rondom in het gras terecht. Door de geringe hoogte kwamen de inzittenden er goed vanaf. met slechts een paar schrammen konden ze de cockpit verlaten nog voor de hulpdiensten ter plaatse was.

Alle hulpdiensten op Ameland waren opgeroepen voor het ongeval, waaronder de brandweer van Nes en Hollum en twee ambulances. Deze konden onverrichte zake terug keren. Hoe het ongeval precies kon gebeuren word nog onderzocht. (bron: Radio Noordoost Friesland)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57