Frontale aanrijding bij Burum

05-06-2009 21:47

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1778

Burum - Vrijdagmiddag vond er op de N355 bij Burum een frontale aanrijding plaats tussen een personenauto en terreinwagen met paardentrailer. Hierbij raakte een man en een paard gewond. Een automobilist kwam vanaf Burum en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Vermoedelijk was hij in slaap gevallen. Een tegemoet komende terreinwagen met daarachter een paardentrailer kon ondanks krachtig remmen een frontale aanrijding niet voorkomen. Door de klap begonnen beide voertuigen rond te tollen.

De paardentrailer, met daarin twee paarden, raakte los van de auto en sloeg over de kop. Één paard werd door het dak uit de wagen geslingerd. De trailer kwam uiteindelijk tot stilstand in de sloot, waar ook het andere paard kans zag zich uit zijn benarde positie te bevrijden. De andere automobilist kwam eveneens in de sloot terecht en raakte gewond. De inzittenden van de terreinwagen kwamen met de schrik vrij.

Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder een ambulance, diverse politie-eenheden en de brandweer van Kollum. Ook werd een dierenarts gealarmeerd. De automobilist kon met behulp van omstanders uit zijn auto worden gehaald. Hij is per ambulance, met onbekend letsel, overgebracht naar het ziekenhuis. De paarden, waarvan 1 een wond had opgelopen op zijn been, werden onder behandeling van de dierenarts gesteld. De dieren zijn naar een manege gebracht waar ze verder worden behandeld.

Bureau Verkeerongevallen Analyse van de politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval. Beide voertuigen en de trailer raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf geborgen. (bron: Radio Noordoost Friesland)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57