Autobrand in Hasselt

06-06-2009 22:33

Reportage 1 http://www.regiomeppel.nl/index.php?frame=bekijkNieuws.php?ID=11215

Hasselt - Vannacht rond half vijf werd de blusgroep van de Hasselter brandweer opgeroepen voor een autobrand. Aan de Hendrik van Viandenstraat zou een auto in brand staan.

Een bewoner van die straat hoorden jongelui in de straat en ging een kijkje nemen. Terwijl de bewoner uit het raam keek bleek dat er een persoon boven op een personenauto stond. Een andere zat op de hurken bij de voorkant van een andere auto. Deze was bezig om de auto in brand te steken. Dit alles werd gadegeslagen door een derde persoon.

Direct belden de getuige het alarmnummer. De brandweer die snel ter plaatse was kon de brand bedwingen met een straal hoge druk. De politie, die ook direct op de melding afging, nam een snelle verklaring op van de getuige en ging op zoek naar het drietal.

Na een kleine zoektocht werd inderdaad een drietal opgespoord. De drie, twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zwartsluis en een 15-jarige inwoonster van Hasselt, zijn door de politie aangehouden. De drie worden er van verdacht betrokken te zijn bij het in brand steken van een personenauto aan de Hendrik van Viandenstraat.

Later die morgen bleek dat het groepje in totaal 14 auto"s heeft vernield. (bron: Regio Meppel)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57