Dode bij ongeluk met boot Terschelling

20-06-2009 09:02

Reportage 1 http://www.flevocourant.nl/opvarende-overleden/

West-Terschelling - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Friesland een onderzoek ingesteld naar het dodelijk ongeval op het Schuitengat bij West-Terschelling. Een bootje maakte vrijdag 19 juni 2009 rond 17.45 uur door een hoge golfslag water. De opvarenden zijn van boord gegaan, nadat hozen niet lukte, om zwemmend naar het Groene Strand te gaan. Zij zijn door de KNRM uit het water gehaald. Een 49-jarige man uit Amsterdam was buiten kennis en is later overleden. De Waterpolitie heeft vastgesteld dat er geen sprake was van overmatig alcoholgebruik.

Nadat het bootje water had gemaakt zijn alle vijf opvarenden te water gegaan. Medewerkers van de KNRM hebben hen uit het water gehaald. De 49-jarige man was buiten kennis en is ondanks reanimatie door medewerkers van de traumaheli overleden. De overige vier opvarenden, twee vrouwen en twee mannen, zijn met onderkoelingsverschijnselen aan land gebracht en ter plaatse door een huisarts behandeld.

De opvarenden waren van de haven van West-Terschelling op weg naar een grotere boot die droog lag op het Groene Strand voor de kust van Terschelling.

De gemeente Terschelling en de politie Friesland hebben zich over de slachtoffers ontfermd. Een schouwarts van de GGD heeft de dood vastgesteld van het slachtoffer. De KNRM heeft de opvarenden dezelfde nacht nog naar Den Oever gebracht, zodat zij naar huis toe konden. Een bergingsbedrijf uit Terschelling heeft het bootje dat later was omgeslagen geborgen. (bron: Flevocourant)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57