Dodelijk ongeval op Waldwei bij Hemriksein

08-05-2009 18:16

Reportage 1 http://www.112fryslan.nl/news/3469
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4965526e413d3d&playzideo...

Leeuwarden - Half 1 vrijdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding met beknelling op de Waldwei (N31) ter hoogte van het Hemriksein.

Als de brandweer en drie ambulances ter plaatse zijn komen blijkt een vrachtwagen op zijn zij te liggen na een aanrijding met een Duits bestelbusje. De inzittende van het bestelbusje komt hierbij om het leven.

De bestuurder van de vrachtwagen zit bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Gezien de ernst van het ongeval werd het Mobiel Medisch Team per heli uit Groningen ingevlogen om hierbij te assisteren.

De vrachtwagenchauffeur is daarna met ernstig letsel per ambulance onder begeleiding van de politie naar het MCL vervoerd. De verkeers ongevallen analyse heeft met twee auto's een onderzoek verricht naar de exacte toedracht van het ongeval. De vrachtwagen is vermoedelijk door een windvlaag op de andere rijbaan terecht gekomen en na de aanrijding gekanteld.

De Wâldwei tussen het Hemriksein en de Werpsterhoek is door de politie in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Sleper Theo Faber heeft beide voertuigen geborgen. (bron: 112 Fryslan)

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57