Grote brand in Vriezenveen

11-07-2009 01:39

Reportage 1 http://www.112twente.net/Foto%20archief_juli_01-2009.htm
Reportage 2 http://www.kilroynews.net/special/2009-07/20090707-1.htm
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3447616d673d3d&playzideo...

Vriezenveen - Een grote brand, vermoedelijk ontstaan na las- en slijpwerkzaamheden, heeft dinsdagavond het bedrijfspand van Ebru Meubel- en Autostoffering aan het Westeinde in Vriezenveen grotendeels verwoest. Ook een vijftal auto's en een camper, die zich in het pand bevonden, raakten door het vuur zwaar beschadigd.

Persoonlijke ongelukken deden zich evenwel niet voor. Omdat hij rook had ingeademd moest de eigenaar van het bedrijf zich wel korte tijd onder behandeling van de aanwezige ambulancebemanning stellen. Ook kwam er, aldus een woordvoerster van de brandweer, asbest bij de brand vrij. Metingen hebben volgens haar uitgewezen dat de verspreiding van deze kankerverwekkende stof zich tot de directe omgeving van het bedrijfspand op de hoek Westeinde-Aadorpweg beperkte. De gemeente Twenterand zal woensdag nader onderzoek laten doen. Verder werden de bewoners van twee belendende woningen uit voorzorg geevacueerd.

De brandweer van Twenterand werd even voor half zes door medewerkers van Ebru Auto- en Meubelstoffering zelf gealarmeerd. Toen de brandweer, die met vier voertuigen ter plaatse kwam, arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. Het korps van Twenterand kreeg assistentie van het brandweerkorps uit Almelo.
Daarnaast kwam de brandweer Hengelo met onder andere extra perslucht-apparatuur ter plaatse. Om over voldoende bluswater te kunnen beschikken, werden de brandweerslangen uitgerold naar het nabijgelegen kanaal Almelo-De Haandrik.
Ongeveer een uur na de melding had de brandweer het vuur, dat met een flinke rookontwikkeling gepaard ging, onder controle. Toch waren de vlammen, aldus de woordvoerster van de brandweer, hardnekkig, vooral als gevolg van de vele kunststofmaterialen die in de hal lagen opgeslagen. Bovendien was het vuur op een aantal plaatsen moeilijk bereikbaar. Uiteindelijk kon de officier van dienst rond zeven uur gisteravond het sein 'brand meester' geven. (bron: TC Tubantia)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57