Bommelding in politiebureau Nieuwegein

02-08-2009 18:38

Reportage 1 http://www.112provincieutrecht.nl/index.php?option=com_content&view=a...

Nieuwegein - Een 39-jarige man uit Nieuwegein in militaire camouflagekleding, heeft zaterdagavond in persoon een bommelding gedaan bij het politiebureau in zijn woonplaats. De tas waaruit draadjes staken, is onschadelijk gemaakt. De man stapte om kwart over zes het politiebureau binnen met het verhaal dat hij aangifte wilde komen doen. Waarvan is niet bekend. Toen hij niet snel genoeg geholpen werd, deed hij zijn camouflagejasje open en liet een vuurwapen zien. De politie overmeesterde de man, waarop hij riep een bom bij zich te hebben. De bom zou zich bevinden in de tas die hij in de publieksruimte van het bureau had neergezet.

Na de bommelding ontruimde de politie het bureau accuut. Er waren op dat moment vier agenten en twee arrestanten aanwezig. De arrestanten werden samen met de bommelder overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten.

Na onderzoek door een robot, heeft een medewerker van de EOD de electrische bedrading in de tas onschadelijk gemaakt. Het is nog niet duidelijk of er echt sprake was van een bom, aldus politiewoordvoerder Peter Keijzer.

Ondertussen hadden zich een handvol kijkers rond het politiebureau geschaard, nieuwsgierig naar alle commotie. Een man op het terras van shoarmazaak King-Valley zag de militair aankomen. Op de fiets. Hij gedroeg zich merkwaardig. Keek voortdurend om zich heen. Echt geloofwaardig kwam hij als militair niet over, aldus de ooggetuige.

De 39-jarige man in camouflagepak blijkt niet bekend bij de marechaussee. (Bron: 112 Provincie Utrecht)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57