Paard met rijtuig vast in hek

16-08-2009 09:08

Reportage 1 http://www.112-incidenten.nl/html/f-heuvelseweg_lunteren.html

Lunteren - Zaterdagavond om 19:51 uur is de brandweer Lunteren gealarmeerd voor hulp Dieren in nood - soort dieren Paard

De brandweer is met de 41200 (Reserve TAS van Ede) met een Prio-2 ter plaatse gegaan. Onderweg is door de melkamer Arnhem de prioriteit gewijzigd in een Prio-1 uitruk.

Op de Heuvelseweg was een paard met beide voorbenen en een achterbeen vast komen te zitten in een ijzeren hek. De brandweer heeft, nadat de veearts het paard een verdoving had toegedient, met hulp van diverse buren het dier uit zijn benarde positie weten te bevrijden.

Met uitzondering van een kleine schaafwond aan het voorbeen heeft het paard niets aan het avontuur overgehouden. De eigenaren waren rond 19:00 uur bezig om twee paarden voor een rijtuig in te spannen om nog een gezellig tochtje te gaan maken.

Terwijl het 2e paard werd ingespannen schokken de dieren ergens van en zijn vervolgens gaan lopen.

De eigenaar die nog tussen de twee paarden en de boom van het rijtuig stond is enige tientallen meters met de paarden 'meegesleurd'. Op het moment dat het paard dat nog niet geheel stond ingespannen 'losschoot' en naar links wegliep kon ook de eigenaar tussen het rijtuig vandaan komen. Hij hield een zere heup aan het incident over.

Het reeds ingespannen paard is vervolgens door een afzetting een weiland ingelopen en heeft daar geruime tijd met het rijtuig nog achter zich aan rondjes gerend.

Op een gegeven moment is het paard moe geworden en richting de uitgang gegaan waar het zich uiteindelijk heeft vast gelopen in het hekwerk. Rond 20:28 uur zijn de brandweer en de veearts weer vertrokken. De verdoving van het paard was rond 22:15 uur uitgewerkt waarna het dier weer naar zijn stal gebracht kon worden. (bron: 112 Incidenten)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57