Grote bosbrand Schoorl verwoest hectares bos en duinen

31-08-2009 07:09


Schoorl - De duinbrand is nu uit, deze brand bevond zich op en rond de Mariavlakte. Dit gebied is weer in beheer teruggeven van Staatsbosbeheer. Op dit moment is men bezig om groot rampenbestrijdingsmaterieel in te pakken.

De bosbrand wordt nog geblust, die bevindt zich in de buurt van de uitkijktoren bij Catrijp. De brand zit hier diep in het humus, de hitte zit nog diep in de grond. Daarom moet de brandweer met water blussen en kan het bijvoorbeeld niet door er zand op te gooien. Er wordt nog 1 tankautospuit ingezet van de lokale brandweer. Het nablussen duurt naar verwachting nog twee dagen.

Vannacht is in een gebied ter grootte van een halve hectare de brand weer opgelaaid, die is inmiddels weer nageblust. Tot en met woensdag blijft het gebied in ieder geval afgesloten. Er komen nieuwe wegafzettingen en verkeersregelaars.

We begrijpen dat mensen nieuwsgierig zijn, maar het gebied is voorlopig afgesloten:

+ voor ieders veiligheid
+ risico aanwakkeren brand
+ zodat hulpverleners hun werk kunnen doen

De noodverordening blijft in ieder geval nog tot woensdag van kracht.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, daar kunnen we nog geen mededelingen over doen. Zodra de uitslag bekend is laten we dat weten, op dit moment kunnen we nog niet zeggen wanneer dit zal zijn.

De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over de oorzaak van de brand. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Bergen, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Er is een speciaal nummer voor informatie en vragen over schade: (072) 888 04 89.

Maandagavond 31 augustus om 20.30 uur is er een informatiebijeenkomst in Sportcentrum De Beeck, Molenweidtje 2. Daar wordt de laatste stand van zaken rond de brand besproken en mensen kunnen ook vragen stellen. Aan tafel zitten: Burgemeester, Politie, Brandweer, Staatsbosbeheer en GGD. (bron: Gemeente Bergen - Noord Holland)

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57