Grote brand in sporthal te Schoorl

23-04-2009 16:41

Reportage 1 http://www.mgkmedia.nl/index2.php/2009/04/22/sporthal-de-blinkert-in-schoorl-...

Schoorl - Woensdagmiddag even voor 18:00 uur is er een grote brand ontstaan in sporthal en dorpscentrum de blinkert in Schoorl. De brandweer is met groot materiaal om het vuur te bestrijden. Na een half uur stond alleen de voorgevel nog overeind en was de rest van het pand al verwoest.

In het pand waren behalve een 1200 vierkante meter tellende sporthal ook nog een schouwburg met 500 zitplaatsen, enkele zalen en een restaurant.

Bij de brand kwam vliegvuur vrij waardoor daken van 2 in de omgeving liggende woningen in brand vlogen. Het eerste huisbevind zich aan de Voorweg waar de brandweer het vuur inmiddels onder controle heeft. En een huis aan het achterpad waar de brandweer momenteel ook nog aan het blussen is en daar de schade beperkt probeert te houden.

Ook een nabijstaande auto met caravan zijn in vlammen opgegaan.

De 58 bewoners van het naastgelegen verzorgingstehuis Hoog Duinen konden niet op hun kamer blijven maar moesten naar de recreatiezaal aan de achterzijde van het verzorginstehuis. Ook de naastgelegen woningen zijn ontruimd.

De oorzaak is vermoedelijk te zoeken in dakwerkzaamheden die eerder op de dag hebben plaatsgevonden, zo meld de brandweer.

Naar verluid was er op het moment van het uitbreken van de brand niemand in het gebouw aanwezig.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57