Belastingcontrole op Rondweg Sneek , op negen autos beslag gelegd.

11-09-2009 13:09

Reportage 1 http://www.flitsnieuws.nl/nieuws/?content=detail&id=7130

Sneek - Wymbritseradiel/Sneek: groot aantal controles op diverse gebieden
De politie heeft donderdag in samenwerking met de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland, Arbeidsinspectie en de gemeenten Wymbritseradiel en Sneek een groot aantal controles gehouden in de beide gemeenten op het gebied van verkeer, arbeid en overlast. Ook werden twee lokfietsen ingezet en werden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moesten uitzitten of achterstallige boetes moesten betalen.

Verkeerscontrole
In de gemeenten Wymbritseradiel en Sneek werd op zes locaties een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 2500 automobilisten en motorrijders gecontroleerd. Hierbij werden 36 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 12 voor het niet dragen van een autogordel, 7 voor de overschrijding van de maximum snelheid, 4 voor het negeren van het rode verkeerslicht, 2 voor niet handsfree bellen, 2 voor het inhalen op plaats waar dat niet is toegestaan, 1 voor een verlopen APK, 1 voor een te gladde band, 1 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en 1 voor het weigeren van een blaastest op straat. Daarnaast moesten 8 bestuurders naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit omdat agenten het vermoeden hadden dat ze onder invloed van alcohol verkeerden. Na onderzoek bleken vier automobilisten onder invloed van alcohol te verkeren. Naast een rijverbod kregen ze ook een proces-verbaal. Een 58-jarige Sneker had zoveel gedronken dat, naast een rijverbod en een proces-verbaal, ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Taxicontrole
In Sneek werd een taxicontrole uitgevoerd. Tijdens de controle werden zes taxi’s gecontroleerd. Eén taxichauffeur kreeg een boete en drie een waarschuwing. Ook werd een mogelijke ‘snorder’ getraceerd. Naar hem zal nader onderzoek worden gedaan.

Belastingcontrole
Op de Stadsrondweg-zuid werd met behulp van een 'catchken’ de kentekens van alle passerende weggebruikers gecontroleerd. Tijdens de controle werd op negen auto’s beslag gelegd voor een bedrag van € 80.220,- omdat de bestuurders nog een belastingschuld hadden openstaan. Drie van de negen auto’s werden direct afgevoerd. Daarnaast werden er zes kwitanties geïncasseerd voor een bedrag van €4200,-. Tenslotte werden er nog twee automobilisten aan de kant van de weg gezet omdat ze nog een boete hadden openstaan. Na het betalen van de boetes, één van €600 euro en één van €37,50, mochten de bestuurder hun weg weer vervolgen.

Controle centrum
In de voetgangersgebieden in het centrum van Sneek werden 17 fietsers en één bromfietser bekeurd voor het fietsen/rijden in deze wandelgebieden. Eén van de bekeurde fietsers, een 38-jarige inwoner van Sneek, werd aangehouden op verdenking van bedreiging. Een agent en een toezichthouder van de gemeente spraken de man aan omdat hij in voetgangersgebied aan het fietsen was. De man wilde niks van de twee weten en na een stevige woordenwisseling bedreigde de Sneker de agent en de toezichthouder. Na een worsteling kon hij worden aangehouden. De 38-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bedrijven controle
Op grond van de Wet arbeid vreemdeling werden 16 bedrijven, waaronder een aantal horecagelegenheden, bezocht. In de bedrijven werden vervolgens 46 personen gecontroleerd. In drie gevallen werd er een boeterapport opgemaakt, voor onder andere het werken zonder over een tewerkstellingsvergunning te beschikken.

Inzet lokfietsen
Bij de twee treinstations in Sneek werden twee lokfietsen neergezet. Een 42-jarige inwoner van Sneek werd op heterdaad aangehouden toen hij de lokfiets bij het station Sneek-Noord stal. Bij het station in het centrum werden een 16-jarige inwoner van Workum en een 15-jarige inwoner van Hindeloopen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de twee diverse afgesloten fietsen probeerden open te maken. Toen dit bij één fiets lukte, werden ze aangehouden. Beide jongens bleken in het bezit te zijn van een zogenaamde loper. Met een loper kun je fietsensloten van het merk AXA, type 583, SL7 en SL9 gemakkelijk openen. De fietseigenaren doen er dan ook verstandig aan om oudere type AXA- sloten te vervangen. De nieuwe typen sloten van AXA, de Defender RL en Solid, kunnen niet geopend worden met een loper.

Executieactie
In beide gemeenten werden diverse mensen bezocht die mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moesten uitzitten of achterstallige boetes moesten betalen. In totaal werd voor 1185,51 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast werd er één persoon aangehouden. Bij het niet betalen van de openstaande van €330.01 moet hij zes dagen de cel in. Tenslotte werden nog één onherroepelijke vonnissen betekend.(Bron: Flitsnieuws)

12 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57