Auto rijdt tankstation A27 binnen: 1 dode, 3 zwaar gewonden

21-09-2009 23:09

Reportage 1 http://www.nu.nl/slideshow/1879306/popup.html#

Hoogblokland - Op maandagmiddag 21 september heeft om 16.30 uur bij een tankstation op de A27 tussen Meerkerk en Gorinchem een ernstig incident plaatsgevonden. Op basis van getuigenverklaringen, sporenonderzoek en camerabeelden gaat de politie Zuid-Holland-Zuid uit van een noodlottig ongeval.
Hierbij vielen zeven slachtoffers. Een man kwam om het leven, zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Drie mensen raakten zwaar gewond en drie liepen licht letsel op. De gewonden werden naar ziekenhuizen in Gorinchem, Utrecht en Rotterdam gebracht.

Een bestuurder van een personenauto stond rond 16.30 uur brandstof te tanken toen een andere personenauto met zeer hoge snelheid het tankstationterrein opreed, tegen de geparkeerde auto botste waarna beiden voertuigen door de pui in de tankshop belandde. Zowel in- als voor het tankstation ontstond een grote ravage. In eerste instantie was sprake van een brandje, dit bleek niets meer te zijn dan een smeulend stuk van een koffieautomaat en kon met een brandblusser worden gedoofd.

Onder de slachtoffers bevinden zich de bestuurder van de auto die in hoge snelheid het pand inreed, tankstationbezoekers en een medewerkster van het tankstation.

Onder de lichtgewonden bevinden zich een 34-jarige vrouw uit Rijen. Zij liep letsel op aan haar benen en ligt nog in het ziekenhuis in Gorinchem. Een 27-jarige man uit Breda kon na een ziekenhuisbezoek worden ontslagen, evenals een 59-jarige vrouw uit Zuilichem en medewerkster van het tankstation. De bestuurder van de auto die met hoge snelheid het terrein opreed, betreft een 35-jarige man uit Utrecht. Hij is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Deze man reed met hoge snelheid tegen een auto die geparkeerd stond om te tanken. Drie van de inzittenden bevonden zich buiten het geparkeerde voertuig en één van hen verbleef in de auto. Deze inzittende is een 24-jarige Israëliër die eveneens zwaargewond raakte. Een 38-jarige man uit Heerlen, bezoeker van het tankstation, werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Naar de identiteit van het dodelijke slachtoffer wordt onderzoek gedaan. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is dit slachtoffer niet bestuurder van een van de auto’s.

Na de eerste melding over het incident werden alle hulpverleningsdiensten in de omgeving gealarmeerd. Personeel van de ambulancedienst en twee traumahelikopters verleenden medische hulp. Politie – en brandweerpersoneel rukten in grote getale uit om daarbij te ondersteunen. De rijksweg A27 is in de richting van Breda ruim anderhalf afgesloten geweest.
Tijdens het incident werd opgeschaald naar een zogenaamd GRIP1 situatie waarbij de hulpdiensten intensief samenwerkten. Drie medewerkers van het tankstation werden naar het politiebureau overgebracht en kregen slachtofferhulp aangeboden. Zij raakten niet gewond maar waren wel getuige van het incident.

Na het incident lag de eerste prioriteit op de hulpverlening.
Daarnaast startte de politie direct een onderzoek op waarbij de afdelingen Regionale Verkeersondersteuning en de Unit Forensische Opsporing sporen onderzocht. Inmiddels zijn diverse getuigen gehoord en wordt er, onder andere aan de hand van de camerabeelden, een overzicht gemaakt van de feiten. De politie hoopt daarbij ook de 35-jarige bestuurder van het voertuig te kunnen horen zodat duidelijk kan worden wat de aanleiding is van het ongeval.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57