Koe te water in het Hoendiep Zuidhorn

12-10-2009 10:14

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7174/koe-te-water-in-het-hoendiep...
Reportage 2 http://www.112marum.nl/bericht.php?id=3789

Zuidhorn - Zuidhorn - Zondagmorgen werd de brandweer van Zuidhorn opgeroepen voor een koe die was gaan zwemmen en in het Hoendiep was beland.

De koe kwam uit een verderop gelegen weiland en is waarschijnlijk in de sloot gegleden en vervolgens gaan zwemmen en uiteindelijk zelf naar een wildopgang in het Hoendiep gezwommen.

Fietsers zagen het beest en waarschuwden de bewoner tegenover de wildopgang, die belde een boer en die belde op zijn beurd weer de brandweer. De brandweer kwam en ging het water in maar kon niet heel veel uitrichten omdat de wildopgang veel te steil was. Er werd een wagen met een kraan van gemeentewerken gehaald en die kwam met een speciale beugel om de koe er uit te takelen.

Het klusje was daarna vrij snel geklaard met assistentie van de brandweer. De boer wist te vertellen dat de koe een behoorlijk eind had gezwommen en behoorlijk onderkoeld was geworden, hij zou de koe dan ook meteen naar binnen brengen in een warm hok met stro. Er werden wel veel vraagtekens gezet bij déze wildopgang omdat hij veel te steil en te hoog was. Het blijkt dat er al een keer eerder een ree dood uit het water is gevist omdat die ook de kant niet op kon komen en dat is wel de bedoeling van dit soort wildopgangen. (Bron: 112 Groningen)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57