Stijger valt van Deventer spoorbrug na vandalisme.

21-10-2009 12:03

Reportage 1 http://www.ijsselnieuws.nl/index.php?option=com_content&view=article&...

Deventer - DEVENTER- Wegens een renovatie van de Deventer Spoorbrug zijn afgelopen weekend meerdere steigers op de brug geplaatst. Vandalen hebben in de nacht van Maandag op Dinsdag de kans gezien één van de steigers te kantelen, met het gevolg dat deze meters boven het water bungelde.

Vanmorgen rond acht uur is getracht de steiger weer overeind te trekken maar door de lengte en het behoorlijke gewicht is dit niet gelukt en is de complete stellage naar beneden gevallen en in de IJssel terecht gekomen.

Een passerende binnenvaartsschipper die vooraf gekozen had hier niet onderdoor te varen maar een zijkant te kiezen, heeft hierbij de juiste keuze gemaakt. De steiger viel namelijk precies toen het schip de spoorbrug passeerde.
In de loop van de middag, na aankomst van de sonarboot, is gebleken dat de steiger na de val uit elkaar is gevallen en in delen op de bodem van de IJssel lag. Om het bergen te versnellen is daarom de hulp van een duiker uit Zwartsluis ingeroepen.
Enkele uren later, toen inmiddels ook het schip met kraan was gearriveerd, zijn samen met de duiker de verschillende stukken van de steiger gebrogen. Het scheepsverkeer is hierop weer volledig hervat. De politie en de arbeidsinspectie hebben de zaak in onderzoek. (Tekst van: IJsselnieuws)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57