Auto over de kop te water Zwaagdijk

11-11-2009 20:44

Reportage 1 http://112venhuizen.nl/regionaal/auto-over-de-kop-te-water.html

Zwaagdijk - ZWAAGDIJK-OOST – Dinsdagmorgen rond 05.45 uur reed een 31-jarige automobilist uit Hem op de Tolweg te water. Na doortastend optreden van een viertal passanten kon hij uit de auto worden gehaald en werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De man reed over de Tolweg in zuidelijke richting. Voor de brug tussen de Veenakkers en de Gouw haalde hij in.

Daarbij verloor hij de macht over het stuur en ramde hij de brugleuning links van de weg. Vervolgens belandde hij op zijn kop in het water. Vier passanten aarzelden geen moment en sprongen te water om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij klopte op de ruit die vervolgens door de helpers werd ingeslagen, waarna hij uit zijn personenauto kon komen.

Aanvankelijk werd getwijfeld of er nog een tweede persoon in de auto zat maar duikers van de brandweer troffen niemand meer aan. De bestuurder had kort ervoor iemand afgezet en was wat in de war. Hij is met een gecompliceerde rechterbeenbreuk met spoed naar het Westfries Gasthuis in Hoorn gebracht waar hij is opgenomen. Zijn auto raakte total loss en de brugleuning was flink beschadigd.

De burgemeester van Wervershoof neemt nog contact op met de redders die goed werk hebben verricht. Zij krijgen ook slachtofferhulp. (Bron: 112 Venhuizen)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57