Golf van paniek onderbreekt dodenherdenking

04-05-2010 21:47

Reportage 1 http://www.nu.nl/binnenland/2240864/man-chaos-veroorzaakte-bekende-van-politi...
Reportage 2 http://www.blikopnieuws.nl/bericht/113027/Consternatie_tijdens_dodenherdenkin...

Amsterdam - Een incident met een luidruchtige man heeft tijdens de twee minuten stilte ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers vanavond een paniekreactie veroorzaakt onder bezoekers op de Dam in Amsterdam.

Een man, gekleed in joods-orthodoxe dracht, was tijdens de twee minuten stilte luidruchtig met een mobiele telefoon bezig. Na herhaaldelijk aandringen van omstanders, die hem tot stilte maanden, begon hij te schreeuwen. Hij werd door de politie opgepakt. In de ontstane commotie vielen enkele dranghekken om.

Volgens premier Balkenende zijn er zeker dertig mensen in de paniek gewond geraakt. De meesten hebben schaafwonden en gebroken ledematen.

Leden van de koninklijke familie, onder wie koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, en premier Balkenende werden ogenblikkelijk richting de Grote Industrieele Club gebracht. Na een oponthoud van twee minuten kon de ceremonie rond de Nationale Dodenherdenking weer hervat worden. Onder luid applaus keerde de koningin later terug, aan de hand van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57