Asbest vrij bij brand in Vroomshoop

13-01-2008 17:08

Reportage 1 http://www.kilroynews.net/special/2008-01/20080113.htm
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6c5...
Reportage 3 http://www.rtvoost.nl/nieuws/?page=1&cat=1&id=80687
Reportage 4 http://www.weegink.nl/foto's/01122008%20vroomshoop/foto.html
Reportage 5 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6c5...

Vroomshoop - In de nacht van zaterdag 12 januari op zondag 13 januari 2008 heeft er brand gewoed in Auba Kunststof Recycling aan de Havenstraat 9 in Vroomshoop. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen voormalige tennishal. In deze hal bevond zich asbest, dat bij de brand is vrijgekomen. Van asbest is bekend dat vrijgekomen losse vezels bij inademing een risico voor de gezondheid kunnen opleveren. Om de verspreiding van de asbestdeeltjes zo veel mogelijk te voorkomen, worden omwonenden verzocht tot nader bericht zo veel mogelijk binnen te blijven.

Uit het oogpunt van gezondheid moet blootstelling aan asbest zoveel mogelijk voorkomen worden. Om die reden zijn de volgende straten afgezet:

* Koningin Beatrixlaan
* Nassaustraat (tussen Koningin Beatrixlaan en Prins Bernhardstraat),
* Oranjestraat,
* De Koele,
* Julianastraat,
* Julianaplein,
* Amaliaplein,
* De Meulenbelt,
* De Nijverheid,
* Lijnpaadje,
* Aan ’t Spoor,
* Stationslaan,
* Prinsenkamp,
* In de Hoven,
* Hoofdstraat,
* Zwolsekanaal,
* Havenstraat,
* Stobbelaan,
* Spoor,
* Spoortalud West Oost,
* Wilhelminastraat
* Prins Bernhardstraat

De neergekomen asbest omgeving kan door verpulvering (erover heen rijden of lopen) nog vezels loslaten. Totdat de schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond moet dit gebied daarom zo min mogelijk betreden worden.

Een speciaal daarvoor toegerust bedrijf zal de asbestresten opruimen. Allereerst worden de openbare wegen schoongemaakt. De medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf dragen beschermende kleding. Voor bewoners in het gebied is het risico dermate klein dat geen beschermende kleding nodig is.

Bewoners wordt geadviseerd niet zelf de omgeving van uw huis schoon te maken. Verder wordt aangeraden zo min mogelijk over verontreinigde grond of gras te lopen om omwoelen en verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent ook dat ouders hun kinderen niet moeten laten spelen op plaatsen waar stukjes asbest liggen.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57