18-jaar cel voor Henk F. voor doodslag Andrea Luten

08-12-2010 10:38


Assen - Het OM heeft 18 jaar cel geëist tegen Henk F. De man wordt ervan verdacht het 15-jarige meisje te hebben verkracht en gedood.

Henk F. verklaarde in paniek te zijn geweest, en niet zou hebben geweten waar hij mee bezig was. Dit zou betekenen dat hij dit zonder voorbedachte rade te hebben gedaan, en hij strafvermindering zou krijgen. Het OM vond dit niet logisch, en eiste 18 jaar voor doodslag en verkrachting.

De uitspraak 'Had ze maar gegild, dan had ik haar losgelaten.' was voor het OM onbegrijpelijk. Hij verklaarde zelf dat hij in de ziektewet zat. Hij had zijn vinger drie weken daarvoor afgezaagd. Op 11 mei besloot hij te gaan fietsen, hij verklaarde: 'ik zal wel zin hebben gehad in seks.' Hij ging naast Andrea fietsen en hield haar bij de arm vast tot ze stilstond.

Toen F. in de omgeving mensen zag raakte hij in paniek. Zo verklaarde hij zelf. Andrea raakte niet in paniek, en bleef heel rustig. Ook verzette zij zich niet. Hij verweet haar dat met de eerdergenoemde uitspraak 'Had ze maar gegild, dan had ik haar losgelaten.'

Op het moment dat een auto 50 meter achter hun stopte sloegen de stoppen door bij F. De bestuurder maakte een sanitaire stop, en reed daarna weg. F. werd door dat moment panisch, en begon Andrea te wurgen. F. legde een hand op haar mond om te voorkomen dat ze gilde. Dat ging over in wurgen. Waarom kon hij zich niet meer herinneren.

Anoniem heeft F. in 1993 de moeder van Andrea gebeld, en zijn excuses aangeboden. Ook heeft hij de politie gebeld toen een andere verdachte terecht stond.

Tot een jaar voor de zitting was er geen duidelijkheid over de dader. Pas vorig jaar kwam Henk F. in beeld, zijn DNA bleek overeen te komen met het schaamhaar gevonden op het shirt van Andrea.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57